lauantaina, maaliskuuta 08, 2008

Uusi alkuMinua potkaistiin päähän ilmastonmuutoksella. Sen teki 4.2. esitetty Voimala-ohjelma, jonka katsoin tallentavasta digiboxistani jälkeenpäin. Siinä esiintyneet vieraat, ja eritoten toimittaja Pasi Toiviainen saivat minut pysähtymään. Olen ollut unessa. Siinä lisääntyneet uhkakuvat ovat olleet vain jotain samaa kuin muukin uutisointi, virtaa, ajanvietettä, asioiden yläpuolelta katsomaani epäilyä. Tietämättömyyttä. Hommasin Toiviaisen kirjoittaman kirjan Ilmastonmuutos nyt. Luettuani sen en ole enää se sama ihminen kuin ennen. Haluan ja minun pitää muuttua. On aika kuoria itsestäni hyvinvoinnin tuomaa mukavuudenhalua ja vähentää aiheuttamiani kasvihuonepäästöjä. Hiilidioksidi ja minä. Kuinka päästöni voivat?


Siksi siis blogini aukaisen uudestaan. Haluan vaikuttaa. Haluan osallistua siihen kasvavaan tietoisuuteen ja tekoihin, jotka osaltaan vähentävät päästöjämme, luultavasti blog-maailmassa olen myöhäissyntyinen, jäljessä ja muutoinkin isohko osa sitä ongelmaa jota te ette niinkään ole. Luultavasti enemmistö teistä, jotka vaivautuvat blogiini ette asu omakotitalossa, ette omista autoa, ette aja työmatkojanne sillä, ette siirrä lisääntynyttä elintasoanne kasvaviksi hiilidioksidipäästöiksi. Tai mistä minä sen tiedän.


Tarkoituksenani ei ole juuri tämän enempää ruotia ja esitellä omaa elämääni, olenpahan vain aloittanut kuormani keventämisen. Jatkan minulle rakkailla kuva/teksti pareilla ja kiusaan teitä pateettisilla runoilla. Hiljennän julkaisutahtia, tähtään elintapamme kyseenalaistamiseen, sen lihaa syövän länsimaisen valkoisen keski-ikäisen heteromiehen pikkumaailman, jota juuri nyt parhaillaan ja vähitellen, syvemmin taas elän.
4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovaa tekstiä.

Juha Kärkkäinen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, olisi vain mukavaa ja mielenkiintoista saada tietää mikä kirjoituksessani oli kovaa ja miten siihen suhtaudut, eli onko kova huono vai hyvä juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tietysti, introspektiivistä meininkiä. Itsetutkiskelua.

Juha Kärkkäinen kirjoitti...

Ookoo, näin hiukka aavistelinkin, jatketaan harjoituksia!