tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Loppu ja alku
Kamera: Bronica RF645
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi taas.
Katselin sun kuvia lisää ja ensin minua viehätti noi sun mv-kuvat mutta katseltuanai pitempään myös värillisiä (kun tarkastelee värirn ulkopuolelle) kuvia niin niissä on mielestäni sitä samaa kuin näissä mv-kuvissa. Seesteisyyttä, rauhallisuutta ja ennen kaikkea hyvä kompositio.
Joku valokuvaaja on aikoinaan sanonut että "valokuvaus ei ole ammatti, se on etuoikeus". Allekirjoitan sen osittain mutta valokuvaus ammattina on kyllä ajoittain varsin raskasta.

Taidat kuvata vielä filmille 6x4,5 cm, ellen pahoin erehdy???
Hieno homma koska loppujen lopuksi kamera (olkoon se ns. perinteinen filmikamera tai digi sellainen)on vain väline, käden jatke. Se millä toteutat näkemyksesi maailmasta ja tapahtumat ympärilläsi.

P.S. Huomasin yhden kumman asian sinun blogissa jonka olen huomannut myös omassa blogissani. Kommentteja tulee aika harvoin. Mistähän se johtuu??? Ehkä ihmiset eivät uskalla ottaa kantaa kun on kyse hyvistä kuvista, mutta silloin kun on kuvablogi missä suurimmaksi osaksi on aika "mitäänsanomattomia/tavanomaisia" kuvia niin ihmiset kyllä silloin kommentoivat. No ehkä tämä ei ole niin tärkeätä, tulipahan vain mieleen.


Hyvää viikkoa sinulle.

Juha Kärkkäinen kirjoitti...

Terve!

Kiitos hyvästä pohdinnastasi!

Allekirjoitan nuo seesteisyys ja rauhallisuus määritelmät, taitavat olla mulle luonnollinen tapa kuvata. Harrastajana saan kuvata sitä mitä haluan ja miten ja käyttää nautiskellen filmiä niin halutessani. Tuo 6x4,5 koon kamera on mulle varsin uusi hankinta, aika ylellisyysvehje oikeastaan. Mainiota jälkeä se kyllä tekee.

Varmaan olet samaa mieltä tuon sanomasi lisäksi, että käden jatkeen lisäksi se minkälainen masiina handussa on, määrittelee lopputulosta, ja tietysti välillä kovin paljonkin. Pidän filmin käsityöluonteesta, ja siitä, että kuva ei kehity heti kameran takakanteen vaan hiukan ajan kanssa. Analoginen rae on myös oma hieno maailmansa. Mutta kyllä digillä on myös mahtavat puolensa.

Kommenteista en osaa sanoa oikein vielä paljoakaan uutena bloggaajana, tietysti niitä kaipaankin, mutta hyvä näinkin. Saan kyllä hieman palautetta muutakin kautta kuin Commentein. Kyllä täytyy tunnustaa, että itsekin olen laiska ja arka palautetta antamaan muille vaikka moni juttu kipinää antaakin.

Hyvää viikkoa myös sinulle, jatketaan harjoituksia ja työtä!